I phone Home Tuşu Nedir?

Birçok işlemler için kullanılan Home tuşu neredeyse bütün akıllı telefonlarda kullanılmaktadır. Telefonlarınızda kısa yol tuşlarını kullanmak istediğinizde Home tuşunu kullanarak farklı kalibrasyonlarda işlemler yapabilmektesiniz. Örnek verecek olursak telefonlarda resetleme işlemini yapmak için kullanmış olduğumuz tuş kombinasyonları şu şekildedir; Power tuşu, ses açma tuşu ve home tuşunu basılı tutaraktan kısa yol olarak format atabilirsiniz.

I phone home-tusu4

Telefonlarınızda ana ekrana dönüş yapmak için kullandığınız Home tuşu ekranın altında yer almaktadır. İphone, Samsung, HTC, General mobile gibi telefonların üzerinde kullanılan bir ana işlev tuşu olarak ta adlandırabiliriz. Fakat son çıkan telefonlarda yapılan değişiklerde Home tuşu artık ekrana gömülü bir şekilde dokunmatik olarak çalışmaktadır.

I phone home-tusu2

İphone Home Tuşu Özellikleri

İphone telefon modellerinde klasik bir hale gelmiş olan Home tuşu pek çok özellikleri barındırmaktadır. Şimdi Home tuşu hakkında sizlere pek bilinmeyen özellikleri anlatacağız.

I phone home-tusu6

Sadece İphone telefonlarında özel olarak geliştirilen Siri konuşma asistanını açmak için telefonunuz üzerinde bulunan Home tuşuna basılı tutarak açabilirsiniz.

I phone home-tusu5

Home tuşun genel işlevleri ve sık kullanılan özellikleri ana ekrana dönmek için kullanılan ve programlar arası geçiş sağlamak uygulamayı sonlandırmak için kullanılmaktadır.

I phone home-tusu3

Home tuşunuz sayesinde telefonunuzu eline alan kişiler için belirli uygulamalar seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.

I phone home-tusu

Güdümlü erişim olarak adlandırılan özellik ile sınırlı uygulamalar seçerek telefonunuzu eline alan kişilerin diğer içeriklerinize girmesini engelleyebilmektesiniz. Home tuşu üzerinde bu özelliği aktifleştirmek için Ayarlar > Genel > Erişebilirlik > Güdümlü Erişim adımlarını izleyerek aktifleştirebilirsiniz.

Iphone yeni modellerinde home tuşunu olmayacağını söylemişti. Bu özellikleri nasıl kullanabileceğimizi merak ediyorum doğrusu.

I phone home-tusu7

2 Comments

  1. Betül Reply

    IPhone'da home tuşunun güdümlü erişim özelliği olduğunu ilk kez duydum ilginç bir özellikmiş. Peki bu güdümlü özellik kişiye göre nasıl çalışıyor? Kişinin parmak iziyle mi çalışıyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir