Merhaba bu yazımda çok fazla merak ettiğimiz aynı internete bağlı kullanıcıları nasıl yönetebileceğimizi yani nasıl trolleyebiliceğimiz konusunu anlatayacağım. İnşallah sıkılmadan okursun ve başkasının internetini sıkıntısız yönetebilirsin. Bu konudaki en önemli program olan ZANTİ yi tanıtmak isterim. İsterseniz hemen başlayalım.
ZANTİ Nedir Nereden Yüklenir Nasıl Kullanılır?
ZANTİ programının içerisinde bulunan birçok özellik sayesinde aynı wifiye bağlı kullanıcıyı rahatlıkla izleyebilir ve yönetevilirsiniz.Özelliklerini tek tek açıklamam gerekirse:
1- Aynı wifiye bağlı kullanıcının girdiği internet sitelerini izleyebilirsiniz.
Bunun için wifi çekim gücünüzün biraz yüksek olması lazım yoksa verileri tam olarak alamayabilirsiniz
2- Aynı wifiye bağlı kullanıcının google kayıtlı şifrelerini ve herhangi bir hesabına girerken kullandığı parolayı yakalayabilme özelliği.
Bu özelliği kullanabilmek için wifiye bağlı diğer kullanıcının Google Chorme ye şifre kaydetmesi gerekmektedir veya siz onun internetini izlerken o sırada bir internet sitesine şifresiyle beraber girmesi gerekmektedir.
Bizzat kendim denedim. Tabletimden evdeki interneti izlerken bilgisayarımdan wmaraci’ na kullanıcı adı ve şifremle giriş yaptım ve sazan avlar gibi şifrenin tablette gözükmesini bekledim. Aynı wifiye bağlı olduğumuz için anında tablette gözüktü. Sonra wmaraci şifremi bilgisayarda Google Chormeye kaydettim ve tabletten o kayıtlı şifreyi aldım.
Hazır bahsetmişken küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var: Google Chormeye şifre kaydetmeyin. Bu özelliğin bir kötü yanı var. Tabletten aynı wifiye bağlı olan telefonumu izlerken farkettim. Telefondan mobil bir uygulamaya girerken (İnstagram,Facebook vb.) Tabletim şifreyi bulamadı.
3- Aynı wifiye bağlı olan kullanıcının görüntülediği sayfadaki resimleri bulma özelliği.
Bu özellik sayesinde bir akrabanız veya bir arkadaşınız sizden gizli sevgilisiyle sohbet ederken sevgilisinin fotoğrafını görüntülemeyi sağlamaktadır. Tabi herhangi bir arkadaşınızın da nasıl sitelerde dolaştığına dair bilgide alabilirsiniz 🙂
4- URL yönlendirme özelliği.
Bu özellik sayesinde aynı wifiye bağlı olan kullanıcı hangi sitrete girerse girsin sizin belirlediğiniz url’ ye yönlendirilecek. Ben tabletimden bu özelliği teknotarzi.com olarak ayarladım ve hem telefonumdan hemde bilgisayarımdan teknotarzi.com dan başka siteye gidemedim. Sonra bir an düşündüm keşke bütün Türkiye aynı wifiye bağlı olsaydık teknotarzi.com’ u ziyaret etmeyen kalmayacak diye ama daha sonrada düşündüm kü teknotarzi.blogspot.com ‘u ziyaret eden insan bu yöntemi öğrenir ve benim üzerimde kullanmaya başlar diye 🙂
5- Aynı wifiye bağlı olan kullanıcıların resimlerini değiştirme özelliği.
ZANTİ bu özelliği ile karşı taraf hangi siteye girerse girsin bütün resimler senin belirlediğin resmi gösterir.
Duuuur hemen bunu deneme çünkü senin yerine ben denedim ve bilgisayarda nereye girersem gireyim bir türlü belirlediğim resimlerden kurtulamadım. Bilgisayarı tekrar başlattım geçmişi sildim yinede gitmedi. Bunu deneyeceğin zaman çok dikkatli olmalısın.
6- Aynı wifiye bağlı olan kullanıcının indirdiği dosyaları görme özelliği.
Mesela bir arkadaşınız ZANTİ gibi muhteşem bir program indirdi ve sana bu programı vermeyeceğini söyledi diyelim. Sende hemen ZANTİ programını açarak onun indirdiği programı kendine indirebileceksin.
Muhteşem bir şey öyle değil mi? Ve daha bitmedi işin eğlencesi sürüyor diğer maddeyi oku bakalım 🙂
7-Aynı wifiye bağlı olan kullanıcının indirdiği dosyayı değiştirme özelliği.
Ben sana söylemiştim eğlence devam ediyor diye. Arkadaşının senden sakladığı programı indirmekle kalmayıp ANTİ ile bu programı hemen değiştireibilirsin. Mesela gülen bir bebek resmi koysanız hiçte fena olmaz 🙂
8- Aynı wifiye bağlı kullanıcının girdiği sitesinin html kodlarını düzeltme özelliği.
Aralarında en masum özellik bence bu aynı wifiye kullan kişi bir internet sitesindeyken ziyaret ettiği sitenin html kodlarını değiştirerek kendi sitenizin reklamını yapabilirsiniz.
9- Aynı wifiye bağlı olan kullanıcının Mac adresini değiştirme özelliği.
Bu özelliğin tam çalışıp çalışmadığından emin değilim çünkü ben denediğimde benim internet bağlantım kesilmişti.
10- Bağlı olunan modemin güvenliğini gösterme özelliği (WPA-WPA2 vb).
Aralarında en gereksiz özellik bu diye düşünüyorum. Çünkü bir wifiye bağlandığınızda zaten güvenliği gösteriyor. Binde bir ihtimalle telefonunuzda sorun olursa kullanacağınız veya programdayken anında görmeniz için koyulmuştur diyre düşünüyorum.
11- Modem Mac adresini gösterme.
Bu özellik genelde bu konularda içli dışlı olanlar için konulmuş. Genelde bilgisayarda başka yazılım kullandığımızda işimize yarar. Şimdilik bizim için herhangi bir önemi yok.
12- Modemin kullandığı kanalı gösterme özelliği.
Diğer wifiyle aynı kanalı kullandığımızda internetim yavaşlıyor. Diğer wifilerin aynı kanalda olmaması için koyulmuş bir özellik. Yine bu özellik de çok işimize yaramayacak.
ZANTİ nin özelliklerinden bahsettim. Kullanımı konusundada az çok fikir sahibi yapmaya çalıştım. ZANTİ ile aklınıza takılan soru olursa yorum kısmından bana rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Takipte kalmayı unutmayın bir sonraki konumda buna benzer programları anlatmaya devam edeceğim.
Not: programı bizzat kullandığımı ve herhangi sorun çıkmadığını konunun başında söyledim ve program direk modeme ve cihazlara hükmettiği için zararlı gözükebilmektedir. Başka yerden indirirseniz belki sorun çıkabilir. Uygulamanın kendi sitesinden veya uygulamanın kendi sitesinden aldığım aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Sizin için herhangi vir link kısaltması kullanmadım hızlıca indirebilirsiniz.
2.Not: Küçük bir hatırlatma yapmaktada fayda var. Bu program android 4.0.4 ve üzeri sürümlerde çalışır. Cihazınızın rootlu olması şarttır.
3.Not: Cihazınız 6.0.0 dan daha yüksek ve rootluysa ve yinede çalışmıyorsa unroot yapıp rootu kingroot dan kurun sorun düzelecektir.
Eğer istek gelirse en ince ayrıntısına kadar resimli ve videolu anlatımını yapabilirim. Bir sonraki konumda görüşmek üzere kendinize iyi bakın. Size bol trollemeceler…
Güzel makale hocam teşekkür ederim bilgilendirme için
Ben teşekkür ederim hocam bu makale sizin sayenizde oluştu. İnşallah bir gün ios ve bilgisayar içinde yazarım 🙂
Merhabalar makaleniz güzel ama bebim aklıma birşey takıldı
Kurabin girdiği internet sitesinde kendimizin belirlediği resmi gösterdiğimiDe kurbanin bundan kurtulamadigini yazmissiniz acaba bunun cozumu varmidir yoksa hep orada mi kalir?
Öncelikle merakanız ve yorumunuz için teşekkür ediyorum.
Sorunuza gelecek olursak tarayıcıdan çerezleri temezlerseniz resimlerden kurtulabilirsiniz.
Başka sorunuz olursa ben buradayım 🙂
Mobilde biraz sorun yaşadım ama sorunsuz bir şekilde kontrol etmeyi başardım. Artık çocuklarımın yabancı sitelerine girmelerini kontrol altına aldım. Her zaman telefonum yanımda olmuyor yakın bir zamanda bunun bilgisayar versiyonunu da bekliyor olacağım.
zanti uygulamasını uzun zamandır kullanmaktaydım. bu anlatımda güzel olmuş gerçekten çoğu kişinin işine yarayacaktır.
En yakın zamanda paylaşmaya çalışacağım 🙂
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Anlatımı beğendiğinize çok sevindim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Güzel anlatım için teşekkürler öncelikle. Bu tarz programların root gerektirmesi çok kötü birşey. Telefonu rootlamak istemiyorum ama zanti gibi mobil programları gördükçe rootlamak şart gibi duruyor. Anlatımınıza göre her alanda kullanabileceğimiz bir mobil uygulama ve bunun için telefonumu bugün rootlarım.
Normalde android programlarının nasıl çalıştığını kimse anlatmıyor elinize sağlık valla. Aynı wifi'ye bağlı cihazları bulmak için program ararken Zanti uygulamasını buldum ama kullanamadım. Siz açıklamışsınız sağ olun.
Çok güzel bi makale olmuş teşekkürler. Benim bir sorum olacaktı ayni wifiye giren kişilerin nasıl internetlerini yavaşlatıp kendiminkini artıra bilirim? Biri evde aynı wifiyle film izlediği zaman benim internetim yavaşlıyor bunun içinde Zantide bi çözüm varmı?