Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Merhaba bu yazımda sizlere bir anımdan bahsetmek istiyorum.

Geçen günlerde arkadaşımla konuşurken GüneyKore’ ye gitmek istediğimi ama uçak ve otel fiyatı için paramın olmadığından bahsettim. Aradan birkaç saat geçtikten sonra internette dolaşırken Google Reklamlarında Güney Kore ‘ ye ucuz uçak biletleri ve Güney Korede ucuz otel fiyatları gibisinden reklamlar görmeye başladım.Bunun telefon konuşmasından hemen sonra olması acaba Google beni dinledi ve bilerek mi yayınladı dedim ve sonra  daha önce internette böyle bir araştırma yaptığımdan dolayı gördüğümü sandım. Google’ yi test etmek için arkadaşımı aradım ve Güney Koreye gitmenin pahalı bir fikir olduğunu ve bunun yerine Konya’ ya ucuz bir otobüs biletiyle gitmek istediğimi tekrar tekrar vurguladım. Da
ha önce Güney Kore hakkında biraz araştırma yapmıştım ama Konya hakkında hiçbirşey araştırmadım o an aklıma gelen ilk şehir olduğundan onu söylemiştim.

Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Ziyaret ettiğim sayfayı defalarca yeniledim ama Güney Kore reklamları ve normalde gördüğüm reklamlar gitmedi. Kendi kendime kuruntu yaptığımı ve bunun sadece bir tevafuk olduğunu düşündüm. Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra başka intetnet sitesindeyken Google Reklamlarında Konyaya ucuz otobüs biletleri diye reklam gelince gerçeği anladım.

İnternette bu konu hakkında detaylı araştırma yapınca kimisinin kıyafet hakkında konuştuktan sonra Google Reklamlarında kıyafet ile ilgili reklamın olması. Kimisinde telefon görüşmesi sırasında yurtdışında trafik kazası olduğunu bahseden bir kişinin karşısında o ülke ile ilgili haberlerin çıkması gibi olaylar yaşıyorlar.

Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Google Bunu Neden Yapıyor?

İlk olarak Google Ürünlerini kullanırken hizmet ve koşulları okumadan onayladığımız için Google bu hakkı tanıyoruz. Google şimdilik bu verileri kötü niyet için kullanmadığını sadece bizimle alakalı reklamları göstererek daha fazla kazanç sağlamayı amaçladığını düşünüyoruz ama ilerleyen zamanlarda bu verilere ne olur bilemiyoruz.

Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Google Bizi Dinlenmesinin İyi Yanları Nelerdir?

Tabiki hepimiz birisinin bizi gizlice dinlemesini ve bunu kendi çıkarı için kullanmasının hiçbir iyi yanı olduğunu düşünebiliriz fakat bu sayede Google bizim  ihtiyacımķza göre  reklam sunduğu için bir açıdan işimizi kolaylaştırmaktadır. Mesela ben gerçekten Konyaya gitmek işteydim hemen otobüs biletimi bulabilecektim 🙂 Yada düşündümde ben onu Google aratarak 5 saniyede de bulabilirdim bunun için beni dinlemesinin hiç bir iyi yanı yok. Konuya farklı bakış açısı getireyim dedimde neyse ben diğer soruya geçsem iyi olacak 🙂

Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Googlenin Bizi Dinlemesine Nasıl Engel Oluruz?

Galiba bu konuda en çok merak edilen kısım bu olmalı. Genelde internette okuduğum ve benim başıma gelen olaylar telefon yanımdayken gerçekleştiğinden şimdilik bilgisayarlarımızın güvende olduğunu düşünüyorum. Android işletim sistemini Google yaptığından dolayı Google uygulaması yerine başka alternatif kullanmamızın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Zaten Google uygulamasını kaldırabilmemiz için birçok aşamayı halletmeliyiz. Google ayarlarından ses ile ilgili kısımları engellemekte malesef çözüm olmuyor. Ben şimdilik telefonuma Mikrofon bloklayıcı kurdum ve biraz test ettim şimdilik işe yarıyor gibi ama bundan hiçbir zaman emin olamayız. Çünkü Goole bu programı kurduğumu gördüğü için artık daha profesyonelce davranıyor olabilir.

Google Bizi Gizlice Dinliyor Olabilir mi?

Bir güzel (konu bakımımdan kötü kabul ediyorum) yazının sonuna daha geldik. Eğer seninde başından bu tarz bir olay geçtiyse yorum kısmından yazabilirsin. Daha fazla bilgi için takipte kalın. Görüşmek üzere.

2 Comments

  1. Yunus

    Google bizi gerçekten dinliyor ve her hareketimizi takip ediyor. Telefondan arattığımız bir ürün bilgisayar başına geçip internete girdiğimiz an reklam olarak karşımıza çıkıyor ve gerçekten rahatsız edici bir durum. Büyük sosyal medya vb. şirketlerde bunu yapıyor. Artık ürün olmaktan kurtulup alternatifler bulmak zorundayız.

  2. Serhat

    Bizi dinlemeleri normal bu hakkı onlara biz veriyoruz. Türk milleti olarak sözleşme okumama alışkanlığımız var. Bence bir siteye üye olmadan ve bir ürün almadan önce bu sözleşmeleri okumalıyız. Sonra google bizi dinliyor diye dert yanmalıyız.