Instagram Telefon Numaram Değişti Giriş Yapamıyorum Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Telefon Numaram Değişti Giriş Yapamıyorum (Çözüm)

Instagram hesap güvenliğinizi arttırmanız için değişik algoritmalarda sistem geliştirir. Hesap güvenliğinizi sağlamanız için size hesabınızı ilk açarken telefon numaranızı sorar ve telefon numaranıza bir mesaj ile güvenlik kodu gönderir. Bu kodu sizde uygulamada hesabınıza girdikten sonra telefon numaranız artık hesabınızla eşleşir. Daha sonrasında güvenlik sistemi olarak İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Özelliği mevcuttur. Bu özellik ile hesabınıza giriş yaparken sisteme kayıtlı olan telefon numaranıza tek seferlik kod gönderir. Buraya kadar her şey aslında normal ve tamamı ile güvenliğiniz için. Asıl problem bu telefon numaranızı artık kullanmıyor yani değiştirdiyseniz başlıyor.
Telefon numaranızı kullanıma kapatmış veya değiştirmiş iseniz. İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Özelliği hesabınızda aktifse ve telefon numaranızı instagram üzerinden güncellemediyseniz. Gelmesi gereken kod eski telefon numaranıza gidecektir ve sizde koda erişemediğiniz için artık giriş yapamayacaksınız. Telefon numaram değişti giriş yapamıyorumsorunun çözümü oldukça basittir.

Çözüm İçin Yapılması Gerekenler

 
Yukarıda bulunan linki bilgisayarınızdaki web tarayıcınızdan açıyorsunuz. Sayfayı açtıktan sonra karşınıza Instagram Hesabım Donduruldu diye yardım sayfası çıkacaktır.
Bu hesap bir işletmeyi, ürünü veya hizmeti temsil etmek için mi kullanılıyor? Seçeneğine “Hayır” diyerek devam ediyoruz. Aşağıya doğru açılan formdaki istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurup “Gönder” butonuna tıklıyoruz. İşlem bu kadar basittir.
Yardım talebinizi gönderdikten sonra 72 saat içerisinde size Instagram bir e-posta gönderiyor ve bu e-posta içerisinde sekiz haneden oluşan bir şifre olacaktır. Telefonunuz üzerinden giriş yapmaya çalışırken artık bu şifreyi soracak ve istenilen şifreyi girdikten sonra hesabınıza ulaşabileceksiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra eski telefon numaranızı yeni telefon numaranız ile güncellemeyi unutmayın.


#Etiketler: instagram telefon numarası istiyor çözüm instagram telefon numarası güncelleme instagram numara değiştiremiyorum numarama kayıtlı instagram hesapları telefon değiştirince instagram  instagram telefon numarası değiştirme instagram telefon numarası silme instagram telefon numarası eklemek istemiyorum

4 Comments

  1. ceren Reply

    ben de bu sorunla karşılaştım ama benim hesabımda mail kayıtlı değildi sadece telefon numarası vardı. o numara da kullanılmıyor ne yapacağım ben

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir