İnternette Yeni Dolandırıcıların Dolandırma Yöntemi! Artık Dolandırılmayın!

Merhabalar,

2017 yılında internet üzerinde bir çok dolandırıcının dolandırma şekillerini görmüş ve bunları öğrendikten sonra bu kişiler daha az kişiyi dolandırmaya başlamıştı. Şimdi sizlere bu dolandırıcıların yeni dolandırma taktiğini söyleyeceğiz. Sizde bu yazımızı okuduktan sonra bu dolandırılma yöntemine dikkat ederek Aile, Eş, Dost ve arkadaşlarınızı uyararak bu tür kişilerin işlerini zorlaştırabiliriz.

İnternette Yeni Dolandırıcıların Dolandırma Yöntemi! Artık Dolandırılmayın!

İnternette Yeni Dolandırıcıların Dolandırma Yöntemi! Artık Dolandırılmayın!

Yeni Dolandırıcılara Dikkat Etmekte Fayda Var

İnternette gezen dolandırıcıların yeni taktiklerinden birisi ise Sahibinden gibi E-Ticaret sitelerinde satışta olan arabalarınıza göz dikmek. Arabalarınızı sizi kandırarak alıyorlar. İşte yeni dolandırıcılara dikkat etmeniz gereken durum şu şekilde;

Diyelim ki aracınızı İnternette satışa 70 bin lira fiyat etiketi ile satışa koydunuz. Mehmet kişisi size ulaşıyor ve aracı almak istediğini söyleyip sizden hesap numaranızı istiyor. Size 70 bin lirayı transfer ediyor ve para hesabınıza geliyor. Sizde Notere yönlenmek isterken Mehmet Bey size Bir işinin çıktığını ve acil gitmesi gerektiğini ve size Mehmet Bey’in kuzeni yani Emre Beye aracı bedelsiz devretmenizi istiyor. Siz noterde aracı bedelsiz devrettiğiniz kısmı bir güzel imzalıyorsunuz. Aracı Emre isimli şahısa veriyorsunuz. Bu olaylardan sonra 3 gün geçiyor ve Mehmet Bey size Noter ihtarnamesi gönderiyor. Ödemeyi size yaptığını ve aracı ödeme yapılmasına rağmen Mehmet beye hiçbir şekilde cevap vermeden ortadan çıktığınızı söylüyor. Sizde bu durum üzerine Savcılığa giderek dava açıyorsunuz ve Mehmet ile Emre Bey arasında hiçbir akrabalık bulunmadığını ayrıca internette ve sosyal yaşamda hiçbir bağlarının bulunmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Bu durumda Elinizden hem aracınızı almış oluyorlar ve Hem size transfer etmiş olduğu 70 bin lirayı faizi ile birlikte almış oluyorlar. Bu şekilde ortada dolandırıcılık olmadığından siz de zararlı çıkmış oluyorsunuz.

Son zamanlarda bu taktik ile bir çok kişinin dolandırıldığı haberlere çıkmış ve bir çok kişi dolandırılmıştı. Lütfen bu tür  kişiler ile iletişime geçmeyiniz. Ayrıca aracınızı satarken ortada 70 bin lira var iken kimse o işini bırakıp başka bir işe yönelmez.

Kanunlar gereği 8.000 TL ve üzeri meblağların Banka hesabına aktarılıp dekontunu Notere teslim etmeleri gerekmektedir. Bunun aksi şeklinde sizinle ticaret yapmak isteyen kişilere lütfen geri dönüş yapmayınız. Bu durumdan herkesi haberdar etmek için aşağıda bulunan paylaşım kısımlarından paylaşmayı unutmayınız. Herkesin paylaşması neredeyse bir çok kişinin dolandırılmamasını sağlamaktadır.

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir